Прес-центр15 травня 2018, 10:05

На місцях посилять інформування населення щодо надання субсидій

Про це наголошено на сьогоднішній нараді з питань прийому документів від населення на отримання субсидії.

Захід провів заступник голови Луганської облдержадміністрації Вадим Данієлян.

Він зауважив, що своєчасне та правильне оформлення документів на отримання субсидії дозволяє слабозахищеним верствам населення розраховуватися за отримання житлово-комунальних послуг відповідно до своїх доходів.

Крім того, під час скайп-конференції Вадим Данієлян звернувся до представників міської та районної влади Луганщини, керівників підприємств, що надають житлово-комунальні послуги, стосовно вирішення існуючих питань з прийому документів на отримання населенням субсидій.

Також він нагадав, що розпорядженням голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації вже затверджено План організаційних заходів і склад обласного штабу з підготовки житлово-комунального господарства, об’єктів соціального призначення до роботи в осінньо-зимовий період 2018-2019 років та сталого проходження опалювального сезону.

У свою чергу, директор Департаменту житлово-комунального господарства облдержадміністрації Віталій Сурай нагадав, що відповідно до вимог постанови Кабінету Міністрів України від 27 квітня 2018 р. № 329 з 1 травня 2018 року призначення житлової субсидії для деяких домогосподарств здійснюється лише після подання нових заяви і декларації.

Він зосередив увагу учасників відеоконференції на посиленні інформаційної кампанії серед населення щодо змін, внесених Урядом.

За словами заступника директора Департаменту соціального захисту населення, начальника управління соціальних гарантій і компенсацій облдержадміністрації Олени Гарькавець, людина може бути позбавлена автоматично нарахованої субсидії, якщо при перевірці в неї виявлять, наприклад, автомобіль, якому менше п’яти років (крім мопеда та авто, наданого органом соціального захисту населення), або «зайві» квадратні метри.

Наразі на Луганщині житловими субсидіями користуються понад 140 тис. домогосподарств.

Тож, присутні розглянули стан забезпечення населення інформацією відносно змін згідно із вищеназваною постановою Уряду та забезпечення територіальних управлінь праці та соціального захисту населення бланками.

У подальшому це дозолить населенню своєчасно заповнити усі необхідні документи на отримання субсидій, а органам соцзахисту, відповідно, їх розглянути.