Прес-центр3 листопада 2015, 11:11

Нарахування щомісячної плати за централізоване опалення враховуватиме зміни температурного режиму

    Як повідомляє прес-служба Віце-прем`єр-міністра України, нарахування щомісячної плати за використання централізованого опалення віднині враховуватиме зміни температурного режиму. Відповідне рішення про внесення змін до Постанови № 630  ухвалено Кабінетом Міністрів України.

     «Новий механізм нарахування тарифу дозволить уникнути переплат за спожите тепло наприкінці кожного місяця. Говорячи простіше, населення буде платити – за те, що вони реально спожили, а не за те, що їм нарахували тепловики»,  - наголосив Віце-прем’єр-міністр України - Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко.

    За словами урядовця,  було проведено детальний аналіз та розрахунки, які дозволили винести це рішення на розгляд Кабінету Мністрів України. «За оцінками експертів та згідно порівнянню з рівнем опалювального періоду 2014-2015 рр. можемо мати 16%-у економію коштів для населення, що використовує централізоване опалення,  протягом опалювального сезону», - зауважив Геннадій Зубко.

   За словами урядовця, раціональне використання енергоносіїв є невід’ємною частиною загальної реформи енергоефективності. «Ми маємо привчити наших комунальників працювати так само, як працюють німці чи скандинави: дивитися прогноз погоди та заздалегідь готуватися до потепління чи навпаки, до зниження температури, не спалювати дорогоцінні енергоносії «у повітря» тощо. Ті комунальні підприємства, які знехтують рішенням Кабміну, будуть просто працювати собі у збиток, жодної несправедливої копійки з населення вони не отримають», - додав Геннадій Зубко.