Прес-центр7 серпня 2018, 11:08

Область вже готова до опалювального сезону на 60 відсотків

Про це розповів директор Департаменту житлового-комунального господарства облдержадміністрації Віталій Сурай на засіданні обласного штабу з підготовки ЖКГ, об’єктів соціального призначення до роботи в осінньо-зимовий період 2018/19 року та сталого проходження опалювального сезону.

Під час заходу наголошено, що вже у наступному місяці теплопостачальникам необхідно активізувати роботу щодо підписання договорів для отримання номінацій на поставку природного газу. Особливо роботу за цим напрямом слід посилити у Лисичанську та Сєвєродонецьку.

Загалом показники підготовки до нового опалювального сезону за наданою територіями інформацією дорівнюють у середньому 60 %. Проте, викликає занепокоєння стан підписання актів готовності до зими об’єктів житлового фонду.

Члени штабу також обговорили важливість забезпечення охорони об’єктів критичної інфраструктури області для запобігання диверсійної діяльності. Це підприємства водопровідно-каналізаційного господарства, електроенергетики, газо- та теплопостачання.

У разі необхідності слід передбачити достатнє фінансування на організацію вищеназваних заходів.

Слід відзначити, що стан розрахунків бюджетних установ, організацій та підприємств теплопостачання за договорами розподілу природного газу перед ПАТ «Луганськгаз» у поточному році значно кращий, ніж у попередньому.

Про існуючі на поточний час проблеми представники міст та районів Луганщини доповіли членам штабу у режимі відеоконференцзв’язку.