Прес-центр25 жовтня 2018, 09:10

Опалювальний сезон в Луганській області розпочато

Наразі область виконала завдання Уряду з підготовки до опалювального сезону.

Це стало можливим завдяки злагодженій роботі усіх відповідних служб, яка координувалась на регулярних засіданнях штабу з підготовки області до осінньо-зимового періоду, створеного відповідним розпорядженням голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації.

Але є складність відносин між муніципалітетами, НАК «Нафтогаз України» і підприємствами області, які виробляють тепло. Проблема полягає у тому, що лише протягом жовтня 2018 року Уряд тричі вносив зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 22 березня 2017 року № 187 «Про затвердження Положення про покладення спеціальних обов’язків на суб’єктів ринку природного газу для забезпечення загальносуспільних інтересів у процесі функціонування ринку природного газу», що змушувало підприємства теплоенергетики області двічі укладати додаткові угоди.

Проте, незважаючи на складність ситуації, в області все ж опалювальний сезон розпочався. Так, станом на 24 жовтня 2018 року по Луганській області з 378 котелень в роботі знаходиться 153 котельні або 40,5 %. По об’єктах соціальної сфери опалюються 226 об’єктів, що складає 45,1 % від загальної кількості.

На ранок 24 жовтня 2018 року 7 підприємств отримали номінації природного газу.

Координація заходів щодо своєчасного початку опалювального сезону 2018/19 року та забезпечення його сталого проходження у містах та районах області знаходиться на постійному контролі облдержадміністрації.