Прес-центр12 липня 2018, 09:07

Органи місцевого самоврядування відіграють ключову роль у сфері надання житлово-комунальних послуг

Органи місцевого самоврядування відіграють ключову роль у сфері надання житлово-комунальних послуг, особливо в сьогоднішніх умовах тарифної децентралізації. Від виваженої та послідовної роботи органів місцевого самоврядування, підприємств ЖКГ (які у більшості випадків є комунальними підприємствами) залежить не лише стабільність, безперебійність та якість надання послуг, а й комфорт проживання  кожної родини.

Про це, за інформацією пресслужби Мінрегіону, сказав заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Едуард Кругляк під час наради з представниками Всеукраїнської асоціації органів місцевого самоврядування «Асоціація міст України» та представниками органів місцевого самоврядування.

У ході наради було детально обговорено проблемні питання житлово-комунального господарства, проаналізовано фінансово-економічний стан підприємств галузі, а також окреслено основні напрямки практичної реалізації Законів України «Про житлово-комунальні послуги» та «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання».

«Зміни, які відбулися протягом останнього часу у зв’язку з прийняттям Законів України «Про житлово-комунальні послуги» та «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання» мають забезпечити не лише облік ресурсів та стабілізацію фінансово-економічного стану підприємств галузі, а й забезпечити якість послуг, соціальне вдоволення кожного споживача», – зазначив  Едуард Кругляк.

При цьому він зауважив, що Мінрегіоном наразі розроблено низку нормативно-правових актів, які спрямовані на практичну реалізацію вказаних Законів. «Проте наявність нормативної бази, це лише половина успіху. Кожен з учасників процесу надання та споживання послуг має це розуміти і не повинен бути осторонь реформи ЖКГ, а також проблем які виникають сьогодні на перехідному  етапі. Лише спільними зусиллями ми зможемо досягти поставленої мети», – наголосив він.