Прес-центр6 лютого 2018, 15:02

Стабільне проходження опалювального сезону, реєстрація пошкодженого житла, благоустрій територій, – підбито підсумки роботи Департаменту ЖКГ

Під час апаратної наради директор Департаменту житлово-комунального господарства ОДА Віталій Сурай розповів про підсумки роботи Департаменту житлово-комунального господарства облдержадміністрації за 2017 рік та пріоритетні напрямки роботи на 2018 рік.

На початку доповіді було зазначено, що Департаментом у 2017 році впроваджено сталу систему інформаційного забезпечення про стан енерго-, водо-, газо-, теплозабезпечення в населених пунктах Луганської області та технічний супровід з її ліквідації всіх профільних відомств у форматі «24/7».

Також Департаментом вживаються заходи щодо ведення зведеного реєстру пошкоджених(зруйнованих) в результаті бойових дій об'єктів житлового фонду.

За інформацією райдержадміністрацій, міських рад, кількість зруйнованих та пошкоджених об'єктів житлового фонду станом на 1 січня становить 7099 з орієнтовним розміром опосередкованої вартості спорудження житла – 872,8 млн грн, у тому числі: 401 зруйнованих об'єктів – 453,4 млн грн; 6184 пошкоджених об'єктів – 284,4 млн грн.

Одним з найголовніших завдань Департаменту є благоустрій територій населених пунктів області. Зокрема, спільно з райдержадміністраціями та міськвиконкомами міст, затверджені плани заходів ліквідації стихійних звалищ, упорядкування прибудинкових територій, дворів, вулиць, кладовищ тощо.

У 530 населених пунктах області ліквідовано 1189 несанкціонованих сміттєзвалищ загальною площею 47,1 тис м3.

Також приведено в належний санітарний стан: 179 парків, 121 сквер, 793 дитячих майданчика, 418 спортивних майданчиків, 757 кладовищ, 338 братських могил,  69 меморіальних комплексів та 81 місце почесних поховань.

Розповідаючи про сферу теплопостачання області Віталій Сурай повідомив, що на  території Луганщини працює дев’ять комунальних підприємств теплопостачання, які мають на своєму балансі 83 котельні.

Для зниження споживання природного газу, а також переведення котелень на альтернативні види палива розроблені у 2017 році вжито відповідних заходів.

Так, виконані капітальні ремонти та реконструкції шести котелень, капітальні ремонти та заміна 17 котлів, замінено 7 км аварійних і застарілих теплових мереж, а дві котельні переведено на альтернативні види палива