Прес-центр17 листопада 2015, 17:11

Уряд продовжив програму з енергоефективності на 2016 рік

       Як повідомляє прес-служба Держенергоефективності, програма відшкодування з держбюджету частини суми кредитів, взятих населенням та ОСББ на енергоефективне обладнання та матеріали, продовжена на 2016 рік. Про це йдеться у постанові Кабінету Міністрів України від 11 листопада 2015 року № 929 «Про продовження строку виконання Державної цільової економічної програми енергоефективності і розвитку сфери виробництва енергоносіїв з відновлюваних джерел енергії та альтернативних видів палива на 2010—2015 роки».

         "Уряд робить все можливе, щоб якомога більше українців долучилися до впровадження енергоефективних заходів. Відтепер усі охочі зможуть скористатися державною підтримкою і в наступному році та переконатися у дієвості та ефективності запропонованого державою механізму", - прокоментував Голова Держенергоефективності Сергій Савчук оприлюднену постанову Кабінету Міністрів України.

        Голова Агентства також зауважив, що ті домогосподарства, які взяли "теплі" кредити наприкінці 2015 року, обов'язково отримають від Держави компенсацію на енергоефективне обладання та матеріали.

         За період з жовтня 2014 року по вересень 2015 року Держенергоефективності відшкодувало позичальникам 111,7 млн грн за "теплими" кредитами.