Прес-центр8 червня 2018, 10:06

В області розпочалася підготовка до опалювального сезону

Відбулося засідання обласного штабу з підготовки житлово-комунального господарства, об’єктів соціального призначення до роботи в осінньо-зимовий період 2018-2019 років та сталого проходження опалювального сезону.

Члени штабу підбили підсумки попереднього опалювального сезону, обговорили напрями підготовки, де потрібно зосередити зусилля, та проаналізували хід виконання заходів з підготовки за показниками Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

Директор Департаменту житлово-комунального господарства облдержадміністрації Віталій Сурай наголосив на необхідності виконанні територіями пунктів протокольного рішення за результатами розширеної наради з питань підсумків проходження попереднього та підготовки до прийдешнього опалювального сезону.

Він звернув особливу увагу на активізації робіт на дорогах комунальної власності, перевірці стану газопроводів та колодязів, а також проведенні ревізії пожарних гідрантів.

Крім того, сьогодні важливим є реалізація на територіях Закону України «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання».

Викликає занепокоєння хід підготовки до зими ТОВ «Луганське енергетичне об’єднання», яке через складне фінансове становище не в змозі в повному обсязі проводити ремонтну кампанію.

Представники органів влади на місцях у режимі відеоконференції доповіли про стан підготовки до опалювального сезону за затвердженими окремими планами та вказівками Мінрегіону.

Вадим Данієлян відзначив, що наразі динаміка підготовки до осінньо-зимового періоду є позитивною, проте існуючі на територіях проблеми необхідно вирішувати саме зараз, щоб вони не викликали занепокоєння восени.

Своєчасне проведення ремонтної компанії у багатоквартирних будинках надасть змогу зменшити у опалювальному сезоні кількість звернень громадян.

Щодо нагальних проблем на засіданні доповіли представники інспекцій, енергетичних компаній, Головного управління ДСНС України у Луганській області. До заходу долучилися керівники райдержадміністрацій, міські голови, представники теплопостачальних, енергопостачальних підприємств та житлово-комунального господарства.