Прес-центр10 вересня 2018, 17:09

Варіанти наповнення та підтримки озер Чисте та Паркове розглянули на нараді

 

Варіанти наповнення та підтримки озер Чисте та Паркове розглянули на нараді представники облдержадміністрації, міського управління житлово-комунального господарства, а також ПрАТ «Сєвєродонецьке об’єднання Азот».

Як відзначив Геннадій Іваненко, рік тому на першому засіданні щодо допомоги місту у благоустрої цих водоймищ та прилеглих територій було зазначено, що основною задачею є забезпечення цих озер водою. Але до теперішнього часу питання не вирішене.

Нагадаємо, що останнім часом озеро Паркове підпитувалось виключно з міського водоканалу за бюджетні кошти. Тож, оптимальним варіантом є включення у роботу існуючої артезіанської свердловини та буріння додаткових, які повинні функціонувати постійно.

Озеро Чисте до 2006 року наповнювалося через трубопровід річної води з «Азоту». Потім була облаштована артезіанська свердловина, вода з якої підживлювала озеро. Але через несвоєчасну сплату за електроенергію подачу води кілька разів зупиняли.

Проте, цей захід здатен лише підтримувати необхідний рівень води. Для підняття рівня потрібно вода з річки Сіверський Донець або інших джерел підземних вод.

Геннадій Іваненко зауважив, що наразі місцевій владі слід щомісяця проводити спостереження за рівнем води у озері Паркове після відновлення роботи свердловини та розглянути необхідність розробки та буріння додаткових свердловин для підтримки рівня води у озері Паркове.

Також спільно з «Азотом» – здійснити заходи щодо відновлення водогону від річки Сіверський Донець до озера Чисте.