Прес-центр25 квітня 2018, 10:04

Вирішується питання водопостачання у Лисичанську

24 квітня, за дорученням голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза, його заступник Вадим Данієлян провів засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій.

Засідання було присвячене попередженню виникнення надзвичайної ситуації через відключення від електропостачання підприємств водопровідно-каналізаційного господарства області.

На початку наради заступник голови облдержадміністрації Вадим Данієлян нагадав, що минулого ранку ТОВ «ЛЕО» знеструмило дев’ять об’єктів водопостачання та водовідведення ЛКСП «Лисичанськводоканал». Відключення монополісти електропостачання мотивували необхідністю ліквідації повного об’єму заборгованості комунального підприємства у розмірі 138 млн грн.

Дії ТОВ «ЛЕО» організовані всупереч домовленості між підприємствами про сплату поточного електропостачання наприкінці минулого року.

Вадим Данієлян навів факти, які підтверджують, що ЛКСП «Лисичанськводоканал» у першому кварталі 2018 року розрахувалися з ТОВ «ЛЕО» за 116 % від необхідного обсягу, тим самим довели свою платоспроможність та бажання врегулювати ситуацію.

«Керівництво міськради Лисичанська визнає обсяг боргу та готове до перемовин з реструктуризації боргу. Ваші недалекоглядні дії позбавили 47 тисяч жителів, у тому числі низку шкіл, дитсадків, лікарень Лисичанська та навколишніх населених пунктів їхніх базових потреб у воді. Юрій Гарбуз та вся обласна влада не може залишатися осторонь проблем пересічних жителів Луганщини», – звернувся до представників ТОВ «ЛЕО» заступник голови облдержадміністрації.

У свою чергу, начальник управління цивільного захисту населення ОДА Володимир Мірошниченко зазначив, що на тлі підвищення пожежної небезпеки, залишити рятувальні служби району без води є проявом злочинної недбалості.

За підсумками наради, представників ТОВ «ЛЕО» зобов’язали відновити електропостачання об’єктів ЛКСП «Лисичанськводоканал».