Прес-центр10 вересня 2018, 15:09

Впроваджуються необхідні заходи для сталого проходження опалювального сезону

Проблемні питання, що можуть виникнути під час опалювального сезону, розглянуті в облдержадміністрації.

Як зазначив директор Департаменту житлово-комунального господарства Віталій Сурай, обласна влада впроваджує всі необхідні заходи для сталого проходження опалювального сезону 2018-2019 років.

Тож, на засіданні обласної комісії з питань розрахунків за спожиті паливно-енергетичні ресурси та їх ефективного використання підприємствами області обговорено ряд актуальних питань з цього приводу.

Зокрема, проаналізовані розрахунки підприємств централізованого тепло-, водопостачання та водовідведення за спожиті енергоносії станом на 1 вересня та очікувані розрахунки у поточному місяці.

Також розглянуто стан виконання Закону України «Про заходи, спрямовані на врегулювання заборгованості теплопостачальних та теплогенеруючих організацій та підприємств водопостачання і водовідведення за спожиті енергоносії», стан укладання договорів на постачання природного газу з  НАК «Нафтогаз України» та забезпечення номінаціями підприємств теплопостачання протягом опалювального сезону 2018-2019 років.

Під час засідання обласної комісії досягнуті домовленості між постачальниками послуг централізованого тепло-, водопостачання та водовідведення, представниками ТОВ «ЛЕО» та ПАТ «Луганськгаз» на вересень та складено подальший стратегічний план дій щодо забезпечення сталої роботи підприємств.

Рівень оплат за спожиті енергоносії підприємствами централізованого тепло-, водопостачання та водовідведення області  та  виконання домовленостей з органами місцевого самоврядування щодо  фінансової підтримки місцевими бюджетами відповідних підприємств знаходиться на контролі Департаменту житлово-комунального господарства облдержадміністрації.