Прес-центр29 листопада 2018, 10:11

З 2019 року запроваджується профатестація управителів багатоквартирних будинків

З 2019 року в Україні запроваджується професійна атестація для управителів багатоквартирних будинків. Це нововведення дозволить підвищити професійний рівень знань та вмінь управителів і, як наслідок, забезпечити вищу якість послуг для населення. За інформацією прес-служби Віце-прем’єр-міністра України, так прокоментував прийняту Урядом постанову щодо професійної атестації за професією «менеджер (управитель) житлового будинку (групи будинків)» Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

«Це крок до формування ринку професійних управителів та підвищення якості послуг населенню. В Україні сьогодні близько 250 тисяч багатоквартирних будинків, і їх мешканці мають отримувати якісний рівень житлово-комунальних послуг. Тож, впровадження професійної атестації управителя дозволить підвищити цю якість», — зазначив Геннадій Зубко.

Порядком професійної атестації передбачено: вимоги до осіб, що подають заяву про здійснення професійної атестації; етапи здійснення професійної атестації; перелік документів необхідних для проведення професійної атестації; підстави для відмови у здійсненні професійної атестації; процедура здійснення первинної професійної атестації; здійснення повторної професійної атестації; строк дії кваліфікаційного сертифіката; підстави для анулювання кваліфікаційного сертифіката.

Атестація за професією «менеджер (управитель) житлового будинку (групи будинків)» запроваджується відповідно до закону «Про житлово-комунальні послуги».

Нагадаємо, раніше Уряд затвердив Правила надання послуги з управління багатоквартирним будинком та Типовий договір.