Прес-центр13 липня 2018, 08:07

Засідання комісії з питань ТЕБ та НС

12 липня, заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко провів засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій.

Під час засідання розглядалося питання щодо загрози зупинки підприємств централізованого питного водопостачання КП «Попаснянський районний водоканал» та ЛКСП «Лисичанськводоканал».

Доповідачем виступив директор Департаменту житлово-комунального господарства облдержадміністрації Віталій Сурай.

Він зазначив, що станом на 12 липня 2018 року запасу рідкого хлору на підприємствах централізованого питного водопостачання Попаснянського водоканалу та Лисичанськводоканалу орієнтовно вистачить до 18 липня.

Ця проблема пов’язана з припиненням діяльності з 15 червня єдиного в Україні виробника рідкого хлору АТ «Дніпроазот», ТОВ «Агрогазсервіс».

Юрій Клименко надав доручення головам міст Попасна та Лисичанську, керівникам водоканалів та Головному управлінню ДСНС України у Луганській області узгодити графіки та забезпечити підвіз питної води до населення та соціальних об’єктів м. Лисичанськ, м. Привілля, м. Новодружеськ, Попаснянського району на період до відновлення забезпечення підприємств питного водопостачання реагентами для знезараження води в системах.

Також  керівникам водоканалів опрацювати питання щодо визначення альтернативних джерел постачання реагентів для знезараження води в системах централізованого питного водопостачання.

Слід зазначити, що від сталої та безперебійної роботи КП «Попаснянський районний водоканал» залежить забезпечення питною водою близько 80 тис. осіб на території області підконтрольній українській владі та 1 млн осіб на тимчасово окупованій території.  ЛКСП «Лисичанськводоканал» забезпечують питною водою близько 61 тис. абонентів.