Прес-центр3 серпня 2018, 09:08

Змінимо країну разом: Львівщина знову радо зустріла наших земляків

Творча делегація представників районного будинку культури та відділу культури Кремінської райдержадміністрації відвідала Радехівський  район Львівської області.

Це відбувалось в рамках проектів культурного обміну між Львівською та Луганською областями  «Змінимо країну разом», на реалізацію яких виділяються  кошти з обласного та місцевого бюджетів. Кремінський район увійшов до переліку переможців цього конкурсу.

Під час мистецької поїздки на кремінян чекала цікава екскурсія. Наприклад, вони побували в кімнаті-музеї Ігора Білозіра, яка знаходиться у дитячій музичній школі. Там для них було організовано невеличкий концерт від ансамблю скрипалів та солістки Юстини Халавко.  

Також учасники делегації ознайомились із Народним домом міста Радехів, де їх зустрів вокально-інструментальний ансамбль «Рута м’ята» із запальною українською піснею.

Крім цього, вони взяли участь у Західноукраїнському фестивалі «Куховарня RadoFest».

Цей захід проходить на Радехівщині вже другий рік поспіль, який спрямований на формування дружніх стосунків між країнами, регіонами та місцевими жителями, а також на розвиток і збереження  традицій, культури та місцевого фольклору.

Крім гостей з Луганщини, на фестивалі були делегації з повітів Ниса і Стальова Воля Республіки Польща, з Івановського району Брестської області Республіки Білорусь та жителі Львівщини.

На останній зустрічі  представників Кремінського та Радехівського районів була змога поділитись  враженнями від фестивалю, обговорити плани на подальше співробітництво та поділитися досвідом.

Нині креміняни чекають наступної зустрічі з львів’янами, тепер у нас – на Кремінщині!