Прес-центр13 березня 2019, 16:03

Знаки пошани «Захиснику Луганщини» отримали добровольці-ветерани ЗСУ

Сьогодні, 13 березня, заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко взяв участь в урочистостях з нагоди Дня українського добровольця, які відбулися у Старобільську.

Він разом з учасниками заходу, які приїхали з різних куточків Луганщини, поклав квіти до пам’ятного знака воїнам, загиблим за незалежність України, та до Каменя Пам’яті.

Звертаючись до добровольців Юрій Клименко зазначив: «У 2014 році не всі відразу зрозуміли, що почалась війна.  Ви першими пішли зупиняти ворога. Без нічого: без зарплат, без зброї, без спецодягу. Саме ваш вчинок дав поштовх для створення нової української армії. Дякую всім воїнам-добровольцям, які зараз поповнили ряди Національної поліції, Національної гвардії і Збройних Сил України. Схиляю голову перед світлою пам’яттю тих героїв, яким не судилося повернутися до рідних домівок».

Заступник голови облдержадміністрації вручив знаки пошани «Захиснику Луганщини» добровольцям, ветеранам Збройних Сил України: Назару Борису, Юрію Куличенку, Володимиру Правенькому, Андрію Решетняку та Роману Сисоєву. Почесною грамотою облдержадміністрації нагороджено Віктора Калюжного.

Також були видзначені листами подяки облдержадміністрації 12 добровольців, ветеранів ЗСУ.

Згодом на усіх бажаючих у Старобільському районному Будинку культури імені Тараса Шевченка чекала концертна програма, присвячена цій події.