Прес-центр30 березня 2023, 08:03

Знищено склад з боєприпасами та установку «Град» ворога, у так званій «лнр» примусово паспортизують 315 мешканців геріатричного пансіонату, під час «перших виборів» жителям окупованих територій хочуть дозволити голосувати поза межами регіону та рф

Поблизу Стельмахівки спробував наступати ворог протягом минулої доби, втім, ніякого успіху не досяг.

«Окупанти не полишають спроб знайти слабкі місця в нашій обороні. Тому й змінюють напрямки своїх атак. Втрачають особовий склад і повертаються на позиції. Броньовану техніку на цій ділянці фронту росіяни втрачають практично щодня, – повідомив Олексій Смирнов, виконуючий обов’язки начальника обласної військової адміністрації. – Українським військовим вдалося знищити реактивну систему залпового вогню «Град», склад боєприпасів в тилу ворога та безпілотник».

Артилерійських обстрілів зазнали Стельмахівка, Невське, Кузьмине та Білогорівка.

Авіація Сил оборони минулої доби завдала 5 ударів по районах зосередження окупантів, а підрозділи ППО знищили російський бомбардувальник Су-24М.

Українські ракетники та артилеристи, в той же час, уразили 3 райони зосередження живої сили, озброєння та військової техніки противника, станцію радіоелектронної боротьби, склад боєприпасів та 2 склади пально-мастильних матеріалів ворога.

Починаючи з березня минулого року, представники окупаційної влади на Старобільщині, використовуючи погрози різного характеру, в примусовій формі схиляють сільгоспвиробників оформити фермерські господарства у відповідних органах так званої «лнр». На одних ці силові заході діють, дехто ще тримається.

На розгляд держдуми рф винесено законопроект, згідно з яким при проведенні «перших виборів» у так званій «лнр» за рішенням «виборчої комісії суб'єкта рф» можуть утворюватися виборчі дільниці за межами території «суб'єкта рф», де такі виборці мають активне виборче право.

Це дозволить жителям окупованих територій голосувати за кордоном, що відкриває значні можливості для маніпуляцій результатами.

Поспішають загарбники й з примусовою паспортизацією. Відкривають мобільні пункти прийому документів на отримання паспорту рф на підприємствах та установах.

Днями такий пункт працював у Луганському геріатричному пансіонаті, де збирали документи у 315 мешканців закладу, середній вік яких – 85 років.