Прес-центр3 квітня 2018, 17:04

Зустріч в форматі форуму місцевого розвитку відбулася у Станично-Луганському районі

Сьогодні, 3 квітня, в Станично-Луганській районній державній адміністрації відбулась зустріч у форматі форуму місцевого розвитку де була представлена робота Програми відновлення та розбудови миру Програми розвитку ООН в Україні. 

Загальна мета заходу в Станично-Луганському районі та його громадах полягає в обговорені ситуації, потреб та можливостей у питаннях безпеки, доступу до правосуддя та соціальної єдності, а також обговорені можливостей для реалізації спільних проектів,  у тому числі  встановлення аналогічного, як в Донецькій області, «вагончику правової допомоги» та інші.

З вітальним словом виступили заступник голови Луганської обласної державної адміністарції Юрій Клименко та голова Станично-Луганської районної державної адміністрації Юрій Золкін. 

Віктор Мунтяну, керівник Програми з відновлення та відбудови миру ПРООН, розповів про роботу Програми розвитку ООН на Сході України.

Рустам Пулатов, координатор компоненту «Громадська безпека та соціальна єдність» Програми відновлення та відбудови миру, розповів про напрямок програми розвитку ООН щодо громадської безпеки та соціальної згуртованості, презентував членів команди, акцентував увагу учасників щодо особливостей роботи по зазначених сферах.

Під час загальної дискусії учасники заходу серед яких були представники сільських/селищної рад, громадських організацій, ЗМІ, депутати районних та місцевих рад, активісти, міністерств та відомств й їх закладів, що працюють на території Станично-Луганського району, представники поліції, контролюючих органів, судів та прокуратури змогли в форматі діалогу фахово поспілкуватись з присутніми. 

А також відбулись оглядові візити до об'єктів громади, які потребують уваги щодо покращення роботи з боку ПРООН: управління соціального захисту, КПП, інші за пропозицією районної влади.