Прес-центр21 липня 2018, 09:07

Звернення голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза з нагоди четвертої річниці визволення міст Рубіжне, Сєвєродонецьк, Попасна та Лисичанськ від незаконних збройних формувань

Дорогі земляки!

Чотири роки тому у ці липневі дні наші воїни відновили українську владу в містах Рубіжне, Сєвєродонецьк, Попасна та Лисичанськ. Згадуючи ті переломні події 2014-го року, ми відчуваємо, яке велике значення має український прапор на будівлі міської ради – не просто державний символ, а щит закону, безпеки та миру.

У боях за визволення від російських найманців віддали свої життя українські захисники. Ми у вічному неоплатному боргу перед ними та родинами загиблих. Наші діти та онуки будуть виховуватися на прикладах сучасних Героїв.

Пишаюся тим, що у часи страшних випробувань українці виявляють справжній патріотизм та безмежну людяність. Тому окремо дякую волонтерам, які щосили допомагали виборювати у загарбників кожну вулицю, кожен кілометр.

Жителі цих міст за час окупації потерпали від страху, приниження, беззаконня, але продовжували вірити в Україну. Найголовніше, що визволення Луганщини не закінчилося. У містах і селах по той бік Сіверського Дінця живуть наші люди, українці, які все ще чекають на день, коли синьо-жовтий прапор знову замайорить на будівлях. І це обов′язково відбудеться.

Бажаю усім нам миру, єдності та віри в Україну. Тільки разом ми переможемо.

Слава Україні!

 

З повагою

голова Луганської обласної державної адміністрації –
керівник обласної військово-цивільної адміністрації                 Юрій ГАРБУЗ