Прес-центр16 липня 2017, 09:07

Звернення голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза з нагоди 27-ої річниці проголошення Декларації про державний суверенітет України

Дорогі земляки!

Новітня історія України має визначальні дати, які змінили та спрямували її хід. Однією з таких дат є 16 липня 1990 року – День ухвалення Верховною Радою УРСР Декларації про державний суверенітет України.

Цей документ заклав основи незалежної держави, задав демократичний напрямок її розвитку. У ньому визначено поняття суверенітету України, закріплені принципи народовладдя і державної влади, внутрішньої і зовнішньої політики та безпеки.

Зважаючи на теперішню ситуацію на теренах нашої області, я хотів би нагади положення першого розділу Декларації про державний суверенітет України: «Будь-які насильницькі дії проти національної державності України з боку політичних партій, громадських організацій, інших угруповань чи окремих осіб переслідуються законом».

Наше завдання – неухильно забезпечувати верховенство закону на всій території суверенної України.

Прийміть щирі вітання з нагоди 27-ої річниці проголошення Декларації про державний суверенітет України та побажання миру, злагоди, добробуту в державі і ваших родинах.

 

З повагою

Голова Луганської обласної державної адміністрації –

керівник обласної військово-цивільної адміністрації                        Юрій ГАРБУЗ