Прес-центр20 лютого 2021, 08:02

Звернення голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергія Гайдая з нагоди Дня Героїв Небесної Сотні

Цього дня вся Україна шанує учасників Революції Гідності та згадує невідступних борців за наше майбутнє – Героїв Небесної Сотні.

Сім років тому, у такі ж пекучі лютневі морози, українська історіографія і сам плин життя розділився на «до» та «після». Вся українська нація стала учасником величних подій запеклої боротьби. Повсякчас нам закидають, що Революція Гідності була боротьбою «проти»: проти диктатури, свавілля влади, утисків проти громадянського суспільства. Беззаперечно, що так воно і було, проте головним принципом Революції було «за»: за гідність, за свободу, за майбутнє, на яке заслуговує нація.

Пам'ять про трагічні події 18-20 лютого 2014 року стала об’єднавчою силою для українських родин по всій території країни. Подвиг Героїв Небесної Сотні став символом жертовності, мужності та патріотизму. Ці риси притаманні лише справжнім героям, які готові були йти на жертви, аби їх мрія про Україну майбутнього стала реальністю.

У наші дні образ Героїв Небесної Сотні та їх непоборні жага і віра стали взірцем для нового покоління українців, загартованих у боях війни на Сході Україні.

Є прислів’я, яке може влучно охарактеризувати сучасну українську націю: «Вони хотіли поховати нас, але не знали що ми – насіння». Адже українці вистояли під кулями на вулиці Інститутській у Києві. І зараз наші бійці тримають фронт незважаючи на пекельну спеку та люті морози.

Пам’ять про жертви Героїв Небесної Сотні стала однією з найбільших цінностей нашої країни, яку ми не можемо зрадити або забути.

 

Слава Україні!