Прес-центр1 червня 2022, 06:06

Звернення Сергія Гайдая з нагоди Дня захисту дітей

1 червня увесь світ відзначає День захисту дітей. У мирний час його можна було б назвати Днем неслухняності, адже зазвичай ми дозволяли нашій малечі будь-які забаганки. Але не сьогодні…бо відтепер кожний з них подорослішав на війну.

Щонайменше 676 маленьких українців вже постраждали від «руZZького миру», серед них 48 дітей з Луганщини.

Ще понад 180 тисяч дітлахів, зокрема дві тисячі сиріт, незаконно депортували на окуповані території.

На щастя, малюків, піклування про яких - наша загальна турбота, ми відправили до безпечних регіонів України ще до початку військових дій.

Наразі точаться запеклі бої за Сєвєродонецьк та Лисичанськ, де у підвалах й до сих пір залишаються діти. Думаю, що усе своє життя вони пам’ятатимуть «фейеверки» та «салюти», що влаштовують їм російські «асвабадітєлі».

Не сумнівайтесь, путінський режим буде покараний за їх зруйноване дитинство, за кожну сльозинку у їх очах та кожну безсонну ніч під обстрілами. Про це потурбуються наші військові.

А луганська малеча, яка святкує сьогодні на Львівщині, Рівненщині або Хмельниччині, знову радітиме затишним скверам та паркам, новим школам та яскравим садочкам, спортивним майданчикам та дитячим містечкам у своїх рідних містах та селах.

Начальник обласної військової адміністрації          Сергій ГАЙДАЙ