Прес-центр26 квітня 2022, 06:04

Звернення Сергія Гайдая з нагоди роковин Чорнобильської катастрофи

26 квітня 1986 року людство на мить втратило контроль над «мирним атомом» Чорнобильської АЕС і це стало техногенною катастрофою світового масштабу. Трагедією, яка назавжди змінила долі мільйонів людей, перетворила ліси й поля на зону відчуження.

Тільки Луганщина віддала 13 тисяч своїх синів та доньок на боротьбу із невідомою стихією. Багатьох з них ми вже, на жаль, втратили. За оцінками експертів, жертвами Чорнобиля стали 60 тисяч людей.

Та рашистам байдуже на невимовні страждання «променевої хвороби», на ліквідаторів, які ціною власного здоров’я врятували, у тому числі, й їхніх дітей.

Вони завжди «можуть повторити» те, чого ми не можемо допустити «ніколи знову». Головна зброя росіян – не «Гради» та «Калібри», а безжалісний цинізм, з яким вони знищують усе живе на своєму шляху. Їхнім першим стратегічним об’єктом стала саме ЧАЕС, на територію якої вони зайшли 24 лютого. Тепер «Рудий ліс» з ними назавжди – і не тільки у нічних кошмарах.

Вони обстрілювали Запорізьку атомну електростанцію, порушуючи абсолютно всі протоколи та домовленості, які сьогодні має цивілізований світ.

Українці знову стали на заваді ядерній катастрофі.

Шановні ліквідатори - це ваші сини знову врятували світ!

Пекельний вогонь цієї війни тільки висвітив велич вашого подвигу. Луганщина вдячна мужнім учасникам ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, тим, хто став щитом заради майбутніх поколінь українців.

Бажаю кожному із вас витримати нові випробування долі! Здоров’я та миру вам і вашим родинам! Героям Слава!

 

Начальник обласної військової адміністрації          Сергій ГАЙДАЙ