Прес-центр20 червня 2022, 15:06

Звернення Сергія Гайдая з приводу Всесвітнього дня біженців

Всесвітній день біженців, який відзначається 20 червня, - це нагадування, що біженці такі ж самі люди, як й усі громадяни іншої держави.

Нещодавно Україна ще сама приймала біженців з різних країн, але у  2014 році понад два мільйони наших земляків стали внутрішньо переміщеними особами. Сьогодні свої домівки залишили вже близько 10 мільйонів людей, майже шість мільйонів – стали біженцями. Велика кількість українців знайшли прихисток у Польщі, Румунії, Угорщині, Чехії та інших сусідніх країнах.

Найбільше серед них жителів Луганської та Донецької областей, дехто вже двічі змушений рятуватись від «руZZького миру». На жаль, більшості вже немає куди повертатись - ворог зрівняв із землею наші міста та села. Перетворив на кладовища двори наших будинків.

Проте, ви не падаєте духом і не складаєте руки: створюєте нові підприємства, знаходите можливість допомагати слабкішим за себе та підтримувати наших Захисників.

Та все ж, як би щиро не приймали нас добрі люди, ми мріємо повернутись додому. А віра у нашу Перемогу надає нам сили пережити усі жахи війни та здолати усі труднощі!

Будь-яка війна завершується миром! Він прийде й на нашу землю!

Ми вже відбудовуємо нашу країну, відбудуємо й Луганщину! Не звикайте бути біженцями, адже Батьківщина чекає на ваше повернення.

Голова Луганської обласної
державної адміністрації – начальник
обласної військової адміністрації             Сергій ГАЙДАЙ