Прес-центр21 листопада 2018, 09:11

Звернення виконуючого обов’язки голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергія Філя з нагоди Дня Гідності та Свободи

Шановні жителі Луганщини!

Сьогодні, 21 листопада, в Україні відзначають День Гідності та Свободи.

П’ять років тому у Києві на Майдані Незалежності почали збиратися українські студенти, юнаки та дівчата. Тодішня злочинна влада їх обдурила. Замість обіцяного європейського майбутнього в останню мить було прийнято рішення повертатися у минуле.

Саме так розпочався Євромайдан, який згодом перетворився у загальнонаціональну Революцію Гідності.

Ці події для усього світу стали символом української незламності, високої сили духу, мужності та принциповості.

Українці віддавали своє здоров’я, життя заради великої мети – побудувати нову цивілізовану демократичну країну, де панує Закон та Справедливість, де інтереси людини завжди цінуються вище, ніж ідеї держави.

Дякую луганчанам, які стояли на луганському Євромайдані. Цим мужнім та сміливим патріотам України. Адже їм було не менш небезпечно відстоювати свою принципову позицію та погляди.

Саме там, на Євромайдані зароджувалося громадянське суспільство. Сьогодні громадські активісти завзято відстоюють Правду та Справедливість. Не дають владі заспокоюватися. 

Буду відвертий. Не все вдалося зробити швидко. Однак, це незаперечний факт: в країні розпочалися системні реформи – децентралізації влади, освіти, охорони здоров’я, правоохоронних органів.

Разом з вами нам багато що треба зробити. Наш остаточний шлях та вибір – до європейської родини країн. Тому, саме для України важливо, щоб сьогоднішній курс не змінювався.

Вважаю за головне – не допустити реваншу старих політиків і відвертих популістів. Бо коли вони приходять до влади, Україна платить дуже велику ціну.

Правда на нашому боці!

Слава Україні!

 

Виконуючий обов’язки голови Луганської

обласної державної адміністрації – керівника

обласної військово-цивільної адміністрації                                                                                                    Сергій ФІЛЬ.