Архів новин

17 июля 2020

В Смолянинове доставлено чергова партія гуманітарного вантажу

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай разом з Командувачем ООС, генералом-лейтенантом Володимиром Кравченком у Смоляниновому взяв участь у передачі гуманітарного вантажу для сімей, які постраждали внаслідок пожежі.

Від ремонту автошляхів до забезпечення норм пожежної безпеки в школах – про що говорив Сергій Гайдай із мешканцями Сватівщини та Старобільщини

Очільник Луганщини Сергій Гайдай під час робочої поїздки до Сватівського та  Старобільського районів зустрівся із представниками бізнесу та активом місцевих громад.

Крім специфічних для цих регіонів, піднімали й спільні проблеми: ремонт та захист від руйнування автодоріг, проблеми забезпечення вимог протипожежної безпеки освітніх і медичних закладів.

Жителі області взяли участь у ЗНО з хімії

Сьогодні тестуванням з хімії завершилася основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання. В області було створено один пункт проведення ЗНО з хімії, розташований в Сєвєродонецьку та розрахований на 18 аудиторій.

Пункт оснащено в достатній кількості захисними та дезінфікуючими засобами, пірометрами, що надало можливість створити безпечні умови відповідно до протиепідемічних вимог.

Для успішного функціонування пункту проведення ЗНО було залучено 46 педагогічних працівників, які виконували обов’язки персоналу. Всі вони пройшли відповідне навчання та сертифікацію.

У І півріччі пенсіонерам Луганщини виплачено майже 8,5 млрд гривень

У головному управлінні Пенсійного фонду України в Луганській області відбулося засідання колегії за підсумками діяльності в І півріччі поточного року.

У його роботі взяла участь заступник голови облдержадміністрації Катерина Безгинська.

Під час заходу повідомлено, що впродовж І півріччя виплатами забезпечено 343,5 тис. пенсіонерів, в тому числі 144,3 тис. внутрішньо переміщених осіб і 9,6 тис. військових пенсіонерів, призначено 3,6 тис. нових пенсій.

Піротехніками на Луганщині виявлено та вилучено 37 вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 16 липня, піротехнічними розрахунками ДСНС України у Луганській області перевірено 1,91 га місцевості у Попаснянському та Станично-Луганському районах.  

Під час обстеження виявлено та вилучено 19 артилерійських снарядів, 12 гранат, два інженерних боєприпаси й 520 набоїв.

Із понеділка відновлюється курсування поїзда між станціями Кіндрашівська-Нова та Лантратівка

Починаючи з 20 липня відновлюється курсування приміського поїзда № 6482/6481 сполученням Кіндрашівська-Нова – Лантратівка – Кіндрашівська-Нова.

Графік руху поїзда № 6482/6481:

- відправлення зі станції Кіндрашівська-Нова о 07:00, прибуття до станції Лантратівка о 12:50;
- у зворотному напрямку відправлення зі станції Лантратівка о 13:20, прибуття на станцію Кіндрашівська-Нова о 18:50.

Потяг курсуватиме щоденно крім середи.

У Луганській області передбачено утворити 8 районів, – Постанова Верховної Ради України

Верховна Рада України прийняла Постанову «Про утворення та ліквідацію районів». Постановою передбачено утворити:

1) 10 районів в Автономній Республіці Крим: Бахчисарайський район, Білогірський район, Джанкойський район, Євпаторійський район, Керченський район, Курманський район, Перекопський район, Сімферопольський район, Феодосійський район, Ялтинський район;

2) 5 районів у Вінницькій області: Вінницький район, Гайсинський район, Могилів-Подільський район, Тульчинський район, Хмільницький район;

Правила поведінки у пожежонебезпечний період

Для уникнення лиха не рекомендується відвідувати ліси на транспортних засобах у період високої пожежної небезпеки.

Перебуваючи на природі, подбайте про те, щоб ваш відпочинок був максимально безпечним для вас, оточуючих і для навколишнього середовища. Важливо не допускати спалювання сухої рослинності, стерні, адже саме з цієї причини полум`я вогню нерідко перекидається на лісові насадження і може призвести до лісових пожеж та досягнути рівня надзвичайної ситуації.

Протягом пожежонебезпечного періоду забороняється:

1. Розведення багать у лісі.

Держкомтелерадіо оголошено прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені В'ячеслава Чорновола за кращу публіцистичну роботу в галузі журналістики

Премія у розмірі 20 тис. гривень присуджується щороку авторам нових оригінальних публіцистичних творів у галузі журналістики, що сприяють утвердженню історичної пам'яті народу, його національної свідомості та самобутності, опубліковані (оприлюднені) у завершеному вигляді протягом останніх трьох років, але не пізніше як за півроку до їх висунення на здобуття Премії.

На здобуття Премії до 10 серпня 2020 року подаються:

Проєкт «Єдність ветеранів Луганщини» продовжився в Рубіжному

Нещодавно у Рубіжному відбулась друга зустріч у рамках проєкту «Єдність ветеранів Луганщини».

Разом з ветеранами АТО/ООС шукали шляхи вирішення проблем в. о. Рубіжанського міського голови, секретар Рубіжанської міської ради Анатолій Бусєнков, представник відділу у Луганській області Мінветеранів Ядвіга Голенач, координатор проєкту – голова ГО «Асоціація ветеранів війни, учасників бойових дій та волонтерів АТО Луганської області» Олександр Свистула та керівник Центру допомоги учасникам антитерористичної операції Андрій Трощий.

На Луганщині зафіксовано два нових випадки захворювання на COVID-19. Три особи одужали

Позитивний тест виявлений у жителя Новопсковського району, який захворів на пневмонію.

Також при обстеженні дитини з міста  Сєвєродонецьк перед плановою госпіталізацією підтверджений діагноз COVID-19.

За весь час досліджень на Луганщині захворювання на COVID-19 лабораторно підтверджене у 101 особи.

З них одужали – 80; лікуються – 20 (9 – на стаціонарі: 4 – у КНП «Старобільське районне територіальне медичне об’єднання», 1 – КНП «Сєвєродонецька міська багатопрофільна лікарня», 4 – КНП «Рубіжанська центральна міська лікарня»; 11 – амбулаторно).

На Луганщині розпочато реалізацію проєкту «Мережа агентів соціального підприємництва»

Громадська організація «Сєвєродонецка молодіжна рада» розпочала реалізацію проєкту «Мережа агентів соціального підприємництва» у Луганській області.

МАСП – це мережа громадських організацій Луганської області, яка сприяє розвитку та підтримці економіки через соціальну складову – абсолютно новий для області підхід до розбудови бізнесу та надання представникам громадських організацій механізмів та інструментів для започаткування соціального підприємства.

Цілі проєкту: 

На відновлення навколишнього середовища підприємства Луганщини сплатили майже 17 мільйонів екологічного податку

За січень-червень 2020 року платники податків Луганської області перерахували до зведеного бюджету 16,7 млн гривень екологічного податку.

До спеціального фонду місцевих бюджетів було зараховано 8 млн гривень, до державного бюджету – 8,7 млн гривень.

Упродовж січня-червня 2020 року на обліку в територіальних органах податкової служби регіону перебуває понад 1,4 тисячі юридичних та фізичних осіб – платників екологічного податку.