Прес-центр27 жовтня 2015, 12:10

Підсумки роботи галузі тваринництва

27 жовтня 2015 року під головуванням першого заступника міністра аграрної політики та продовольства України Краснопольського Я.В. проведено селекторну нараду з питань: «Підсумки роботи галузі тваринництва за ІІІ квартали та очікувані результати роботи у 2015 році»; «Щодо поетапних змін спеціального режиму оподаткування податком на додану вартість діяльності у сфері сільського та лісового господарства, а також рибальства».

За результатами проведення селекторної наради були надані відповідні доручення. Головному управлінню ветеринарної медицини в Луганській області доручено провести засідання Черезвичайної протиепізоотичної комісії з метою моніторингу та попередження випадків захворювання тварин африканською чумою свиней.

Стосовно другого питання наради було зазначено, що спеціальний режим оподаткування ПДВ став найбільш дієвим інструментом державної підтримки аграрного сектору. У 2015 році збільшено єдиний податок 4-ї групи в 21 раз. Аграрії області додатково перерахували в місцеві бюджети більш 12 млн. грн., тобто на розвиток сільських територій.

Скасування спеціального режиму оподаткування аграрного сектору призведе до різкого згортання виробництва, безробіття та загострення соціально-економічної ситуації в сільській місцевості.