Прес-центр27 березня 2017, 18:03

Ми маємо інвестувати в душі луганчан, яким вже завтра будувати єдину країну, – Юрій Гарбуз зустрівся з ректорами вишів Луганщини

Сьогодні в облдержадміністрації відбулася робоча нарада голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза з ректорами вищих навчальних закладів Луганщини. Участь у заході взяли також заступник голови облдержадміністрації з питань соціальної та гуманітарної сфери Ольга Лішик та директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Юрій Стецюк.

Очільником області були актуалізовані питання вступної кампанії-2017, проблемні аспектирозвитку вищої освіти, необхідність встановлення діалогу зі студентською молоддю непідконтрольної частини.

«Наші головні завдання, – наголосив Юрій Гарбуз, – це підвищення якості та конкурентоспроможності вищої освіти, створення належних умов для її здобуття, забезпечення подальшого працевлаштування наших студентів». 

Для вишів-«переселенців» актуальним є питання розселення студентів і викладачів. Відкритою залишається тема повернення Луганського національного аграрного університету на терени області.

Особлива увага учасників зустрічі була прикута до заохочення абітурієнтів з ОРЛО вступати в українські виші на підконтрольній території. Ректори ділилися досвідом проведених вступних кампаній, способами встановлення контактів між студентами, на кшталт «Рівний-рівному», «Ти приїхав. Привези з собою друга!» тощо.

Юрій Гарбуз анонсував проект «Луганщина у нас одна», метою якого є об’єднання області й досягнення миру. Першою ластівкою цього проекту буде освітньо-мистецька акція «Мирне небо Луганщини» для дітей дошкільного і шкільного віку.

Науковій еліті області очільник Луганщини також запропонував долучатися до цього проекту: «Ми маємо інвестувати в душі луганчан, яким вже завтра будувати єдину країну!»