Прес-центр3 грудня 2021, 16:12

Обласна влада та виші області об’єдналися заради лікування та реабілітації осіб з інвалідністю

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай разом з представниками Луганського національного університету імені Тараса Шевченка та Луганського державного медичного університету підписали Меморандум про співпрацю.
Передовсім договір буде передбачати сприяння розвитку послуг на базі Луганського обласного центру соціальної реабілітації для дітей з інвалідністю від народження. Крім того, ця робота дозволить створити методичну базу розвитку послуг даної категорії, а також охопити максимальну кількість людей, які потребують допомоги.
Перед урочистим підписанням Сергій Гайдай наголосив: «Багато десятиріч питання безбар’єрності нікого не хвилювало і фінансувалося за залишковим принципом. Ми повинні робити все, аби створення інклюзивних умов не було порожнім звуком. Ми вже навчилися розуміти потреби, перевіряти умови доступності на соціальних об’єктах. Сподіваюсь, що сьогоднішній Меморандум стане ще одним кроком, на шляху до істотних змін в умовах життя людей, які потребують нашої допомоги».