Прес-центр15 березня 2016, 14:03

У Києві розпочалися Дні Луганщини

Сьогодні, 15 березня, у місті Києві в Торгово-промисловій палаті України відбулось урочисте відкриття виставки, присвяченої економічному форуму «ЛУГАНСЬКА ОБЛАСТЬ: перспективи розвитку, виклики та можливості» у рамках проведення Днів Луганщини у столиці.

У заході взяли участь керівники провідних підприємств області, народні депутати України, Міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко, директор Державного агентства з питань відновлення Донбасу Вадим Черниш, представники ЗМІ. Привітав луганчан і Президент України у вітальній адресі до учасників заходу, яке зачитав очільник Луганської області.

Під час виставки були представлені передові промислові та сільськогосподарські підприємства Луганської області.

«Я бажаю всім нам плідно попрацювати. Головна ідея наших заходів у Києві – це, у першу чергу, зруйнувати ті штампи, які сформувалися щодо Луганської області. Луганщина – це частина єдиної неподільної України, – зазначив керівник Луганської обласної військово-цивільної адміністрації. – Назва першого економічного заходу: шляхи вирішення та виклики. На жаль, у нас вистачає викликів, але вже є шляхи їх вирішення».

«Я дуже радий бачити багато стендів аграріїв Луганщини. У вкрай складних умовах, під час військових дій на Сході України, у минулому році нам вдалося зібрати врожай у майже 60 млн тонн зернових. Ми пройшли наше «аграрне АТО». На підконтрольних Україні територіях Луганської області посівна завершена на 96 %», – сказав Міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко.