Прес-центр10 березня 2016, 09:03

У Сєвєродонецьку пройшла акція на підтримку Надії Савченко

У Сєвєродонецьку пройшла мирна акція на підтримку ув’язненої в Росії Надії Савченко, а також інших політв’язнів українських громадян у РФ.

Акція пройшла на площі біля будівлі Луганської обласної ВЦА із українською символікою та портретами Савченко. Під час заходу його учасники запалили свічки, а Єпископ Луганський і Старобільський Афанасій прочитав молитву за здравіє Надії та інших політичних в’язнів. 

Долучився до акції і керівник Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгій Тука. 
«Я знаю, що практично всі ви підтримаєте мою точку зору, яку я озвучив при розмові із Надіною сестрою, що наша мета це не гибель і не жертва, наша мета це боротьба. Вважаю, що ми всі маємо передати Надії прохання не ризикувати своїм життям. Те, що ми зараз спостерігаємо – це демонстрація безсилля, фальші та підлості російського режиму, котрий існує у Росі. Я впевнений, що із Надією все буде добре і вона повернеться», – зазначив керівник Луганської обласної ВЦА Георгій Тука. 
«Всі ми знаємо, що Надія оголосила сухе голодування. Наша українка, наша героїня, наша льотчиця знаходиться в дуже жалюгідному стані. Своєю акцією ми намагаємося підтримати її», – повідомив організатор акції, активіст Сергій П’ятниця.