Прес-центр21 грудня 2015, 15:12

Юрій Клименко зустрівся з представниками проекту Програми розвитку ООН «Відновлення врядування та примирення на територіях, постраждалих від кризи в Україні»

В облдержадміністрації відбулась зустріч заступника голови облдержадміністрації Юрія Клименка з представниками Програми розвитку ООН в рамках проекту «Відновлення врядування та примирення на територіях, постраждалих від кризи в Україні».

Це спільний проект Швейцарського бюро співробітництва (SIDA), Посольства Королівства Швеції (SDC) та програми розвитку ООН (UNDP). Пріоритетним завданням проекту є посилення можливостей місцевих органів влади для покращення якості надання послуг та залучення громадян до спільного прийняття рішень. На першому етапі він охоплюватиме 7 міст і районів, а також 2 села в Луганській області.

«У першу чергу цікавим для обласної влади та місцевих громад може бути досвід ООН з примирення, якій набутий організацією в численних місіях в усьому світі» – зазначив Ю.Клименко під час зустрічі.

Менеджер проекту Анатолій Соловйов зауважив, що досягнення цілей примирення планується через реалізацію низки заходів, зокрема підтримку всебічного відновлення функцій влади та підвищення ефективності врядування та громадських рад при органах місцевого самоврядування, організацію тренінгів для місцевої влади з операційних процедур з урахуванням різних управлінських задач, функцій та цілей, проведення інформаційних кампаній з найактуальніших тем, зокрема, з децентралізації.

Радник з питань примирення та соціальної єдності Тетяна Шапковська додала, що в області проектом передбачається створити на конкурсній основі 2 бюро консультацій громадян, які б змогли в якості незалежних незаангажованих структур допомогти населенню орієнтуватися у післяконфліктний час, відновити довіру до органів влади та громади, надати соціальну, юридичну та психологічну допомогу.