Прес-центр26 квітня 2018, 17:04

24 квітня в рамках роз’яснення дій державних програм підтримки аграріїв представників Департаменту агропромислового розвитку та Асоціації сільгосптоваровиробників Луганської області зустрічала Сватівщіна.

24 квітня в рамках роз’яснення дій державних програм підтримки аграріїв представників Департаменту агропромислового розвитку та Асоціації сільгосптоваровиробників Луганської області зустрічала Сватівщіна. На заході були присутні керівництво району, голови сільських, селищних рад, представники кооперативного руху, середнього, малого бізнесу.

Зустріч пройшла результативно та з користю, адже учасників заходу не лише ознайомили з діючими державними та обласними програмами підтримки сільського господарства, а й надали роз’яснення щодо механізмів їх отримання та з різних нагальних питань, які виникали під час зустрічі. Приділили увагу і питанню компенсації вартості будівництва та реконструкції тваринницьких ферм та часткового відшкодування вартості закуплених для подальшого відтворення племінних тварин.

В ході робочої поїздки по району відвідали молочний кооператив «Містки» який було створено в 2017 році. Керівник кооперативу Оксана Лихачова поділилась власним досвідом створення кооперативу. Також вона розповіла, що на залучені кошти від Норвезької ради у справах біженців в Україні кооперативом придбано приміщення під молокоприймальний пункт та зроблено ремонт, а за рахунок допомоги продовольчої та сільськогосподарської організації FAO кооперативу буде виділено охолоджувач молока ємністю 3000 літрів. Директор Департаменту агропромислового розвитку Лариса Бичкова запропонувала скористатися державною програмою підтримки розвитку фермерських господарств у напрямку розвитку сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів молочного напрямку, яка передбачає надання фінансової допомоги у розмірі 70 відсотків вартості придбаного обладнання, але не більше ніж 3000000 гривень на один кооператив.