Прес-центр1 червня 2018, 15:06

Дотримання вимог чинного законодавства України під час заготівлі молока в особистих господарствах юридичними особами та фізичними особами - підприємцями

25 травня в головному управлінні Держпродспоживслужби в Луганській області відбулася нарада з питання «Дотримання вимог чинного законодавства України під час заготівлі молока в особистих господарствах юридичними особами та фізичними особами - підприємцями» на яку були запрошені представники молокопереробних підприємств, фізичні-особи підприємці, які здійснюють заготівлю молока в особистих господарствах населення та керівники Держпродспоживслужби районів Луганської області.
В нараді взяв участь заступник голови облдержадміністрації Вадим Данієлян. 
Під час заходу виступила директор Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Лариса Бичкова. Вона наголосила, що з метою приведення стандартів України до рівня Євросоюзу новий держстандарт, який вступає в силу з 01 липня 2018 року передбачає підвищення вимог до якості молочної сировини. 
Поліпшення якості молока в господарствах населення стало одним з пріоритетних питань в області, на вирішення якого направлено ряд заходів. В поточному році вступила в дію обласна програма підтримки особистих господарств населення, яка передбачає компенсацію витрат на закупівлю установок індивідуального доїння власникам трьох і більше корів. З метою визначення шляхів підвищення якості молока були проведені наради з виробниками молочної продукції та керівниками молокопереробних підприємств області. Під час відвідування районів Департаментом агропромислового розвитку спільно з Асоціацією сільгосптоваровиробників Луганської області проводилася роз’яснювальна робота серед населення щодо переваг кооперації і сімейних ферм. зацікавлені у створенні сільськогосподарських кооперативів взяли участі у навчальних семінарах у м. Львів, м Дніпро де з ними поділилися досвідом у питаннях організації та розвитку кооперації на селі. Крім то того директор Департаменту зупинилась на питаннях реалізації державних програм підтримки галузі тваринництва та внесла пропозиції щодо активізації працівниками держпродспоживслужби роботи з ідентифікації та реєстрації молодняку великої рогатої худоби.
В ході наради начальник головного управлінні Держпродспоживслужби в Луганській області Ріта Холоденко, перший заступник начальника Головного управління Андрій Хорошко, начальник управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Анжела Селявіна у своїх виступах зупинили увагу присутніх на дотриманні вимог чинного законодавства у питанні виробництва та обігу молока.