Прес-центр15 травня 2018, 08:05

Представники Департаменту агропромислового розвитку та Асоціації сільгосптоваровиробників Луганської області відвідали з робочим візитом Троїцький район

Представники Департаменту агропромислового розвитку та Асоціації сільгосптоваровиробників Луганської області відвідали з робочим візитом Троїцький район у рамках проведення роз’яснювальної роботи щодо реалізації державних та обласних программ підтримки сільського господарства триває. Захід зібрав керівників сільгосппідприємств, які виробляють продукцію тваринництва, сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів, представників органів місцевого самоврядування та зацікавлених мешканців району.

В ході наради обговорили діючі на сьогодні програми підтримки аграрного сектору та їх спрямованість. Під час обговорення також піднімались питання щодо створення молочних кооперативів та ідентифікація тварин. На ці та інші питання відповіла директор Департаменту агропромислового розвитку Лариса Бичкова. 

Під час візиту також відвідали село Демино-Олександрівське, де ознайомили мешканців села з механізмом створення та діяльністю молочних кооперативів. Не вся інформація приймалася добре але «насіння» посаджено і ми сподіваємося що дуже скоро воно дасть плоди – зазначила Лариса Бичкова.

Поїздка була дуже інформативною та познавальною. В ході поїздки по району відвідали одне з провідних підприємств ПСП АФ «Привілля». Директор агрофірми Дмитро Оденчук поділився подальшими перспективами розвитку підприємства. Так наприкінці червня планується відкрити міні молокозавод за новітніми технологіями, який буде відповідати стандартам НАССР.

На запрошення Анатолія Головко відвідали СТОВ «Мрія» у селі Глушківка Харківської області. Господарство спеціалізується на вирощуванні великої рогатої худоби та свиней. Керівник господарства продемонстрував присутнім, що галузь тваринництва може бути дуже прибутковою завдяки впровадженню новітніх технологій утримання та годівлі тварин. Так середній надій на корову у господарстві становить 50-60 літрів молока за добу! Подібний досвід потрібно підтримувати та активно впроваджувати і на території нашої області – відзначила Лариса Бичкова.