Прес-центр19 квітня 2018, 15:04

Продовжується проведення роз'яснювальної роботи щодо реалізації державних та обласних програм підтримки аграрного сектору в районах.

Продовжується проведення роз'яснювальної роботи щодо реалізації державних та обласних програм підтримки аграрного сектору в районах.

Так Марківський район з робочим візитом відвідали представники Департаменту агропромислового розвитку та Асоціації сільгосптоваровиробників Луганської області.

В рамках візиту відбулася зустріч з керівниками сільгосппідприємств району, молокопереробного підприємства ТОВ «Марківський сирзавод», головами сільських рад та представниками особистих господарств, що займаються тваринництвом.

Під час зустрічей директор Департаменту агропромислового розвитку Лариса Бичкова розповіла про незадовільний стан галузі тваринництва області та наголосила на необхідності швидкого реагування для виправлення ситуації в галузі. Також присутніх детально ознайомили з діючими державними та обласними програмами підтримки.

В рамках заходу були обговорені питання щодо створення неприбуткових сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів для організації в області «холодного ланцюга» з метою досягнення якості молочної сировини виробленої в господарствах населення, яке відповідає вимогам нового ДСТУ 3662:2015 та механізми отримання фінансової підтримки.

Оголошення для зацікавлених осіб

Фінансова підтримка сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів надається кооперативам молочарського та плодово-ягідного напрямів діяльності для придбання обладнання із зберігання та переробки сільськогосподарської продукції відповідно до п. 9 Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання фінансової підтримки розвитку фермерських господарств, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 07.02.2018 № 106 

Заявки для отримання зазначеної фінансової підтримки подаються до регіональної комісії з питань надання фінансової підтримки сільськогосподарським обслуговуючим кооперативам, яка створена   наказом Департаменту агропромислового розвитку Луганської облдержадміністрації  від 11.04.2018 № 18 до 15 листопаду поточного року.