Прес-центр15 серпня 2017, 16:08

У Луганській області створено оперативний штаб з протидії рейдерству та забезпечення прав і свобод власників земель та землекористувачів

14 серпня 2017 року відбулося установче засідання оперативного штабу з протидії рейдерству та забезпечення прав і свобод власників земель та землекористувачів у Луганській області, створеного за ініціативою Міністерства юстиції України, на якому були обговорені основні напрямки та орієнтири діяльності штабу.
Установче засідання відкрив голова Луганської обласної державної адміністрації -  керівник обласної військово - цивільної адміністрації Гарбуз Ю.Г. який зазначив, що у ході засідання Уряду 9 серпня Прем'єр-міністр Володимир Гройсман та Кабінет Міністрів одноголосно підтримали ініціативу Мін'юсту щодо створення в регіонах оперативних штабів, покликаних боротися зі спробами рейдерських захоплень земель та зібраного урожаю.  Начальник Головного територіального управління юстиції у Луганській області Тетяна Філатова наголосила, що Міністерство юстиції веде активну діяльність у напрямку захисту власності українських громадян та протидії рейдерству, а також готове до співпраці та оперативного реагування на будь-які спроби незаконного заволодіння майном.  Оперативний штаб зможе швидко і ефективно реагувати на будь-які незаконні дії з боку нечистих на руку ділків. 
Очолив оперативний штаб заступник голови Луганської обласної державної адміністрації Данієлян Вадим Романович, також до складу штабу увійшло керівництво Прокуратури Луганської області, Головного управління Національної поліції України в Луганській області, Департаменту агропромислового розвитку Луганської обласної державної адміністрації, Головного територіального управління юстиції у Луганській області, Головного управління Держгеокадастру у Луганській області, Сєвєродонецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, громадської організації “Асоціація фермерів та приватних землевласників Луганської області”, громадської спілки “Аграрний союз України”, Луганського відділення українського державного фонду підтримки фермерських господарств, Асоціації сільгосптоваровиробників Луганської області та представники найбільш потужних фермерських господарств області. На першому засіданні штабу визначено його персональний склад, затверджено графік засідань та визначено контактні телефони штабу. Також, присутні були ознайомлені з графіком роботи мобільних точок доступу до системи безоплатної правової допомоги з питань роз'яснення вимог чинного законодавства щодо захисту прав землевласників та землекористувачів у Луганській області з 14.08.2017 по 14.10.2017. 
Якщо Ви вважаєте, що відносно вашого майна були спроби рейдерського захоплення або інші незаконні дії у напрямку заволодіння землею чи зібраним врожаєм, звертайтеся за контактними телефонами оперативного штабу: 095-352-23-65, 050-641-36-49, 050-578-66-93, 050-578-66-98, (0645) 70-50-89.