Прес-центр15 травня 2018, 16:05

В області продовжується робота щодо роз’яснення реалізації державних та обласних програм підтримки аграрного сектору.

В області продовжується робота щодо роз’яснення реалізації державних та обласних програм підтримки аграрного сектору. Цього разу представники Департаменту агропромислового розвитку та Асоціації сільгосптоваровиробників Луганської області відвідали Новоайдарський район.

Програми підтримки аграрного сектору та їх спрямованість обговорили під час наради із представниками середнього та малого аграрного бізнесу, головами сільських рад та зацікавленими мешканцями району.

Під час робочої поїздки учасники відвідали провідні підприємства району. Є дуже перспективні задумки та планування. Підприємствами з метою подальшого ефективного розвитку активно впроваджуються в роботу новітні технології.

Так з обміну досвідом у селі Дєнєжникове відвідали сільськогосподарський обслуговуючий кооператив «Ай-Дар», основним напрямком діяльності якого є виробництво та реалізація молочної продукції. Керівник кооперативу поділився власним досвідом створення та подальшого функціонування кооперативу. Учасників ознайомили з потужностями і перспективними планами розвитку СОК «Ай-Дар».

Також оглянули найсучаснішу свинотоварну ферму ТОВ «Сфера», де встановлено італійську систему кормороздачі, автоматичне обладнання голландського виробництва, клімат-контроль здійснюється завдяки німецьким приладам. Спеціальна пластикова щілина підлога дає можливість видаляти навоз без втручання людини.

Бажання аграріїв розвиватися та допомога держави у цьому напрямку дасть поштовх та послугує гарним прикладом для всіх бажаючих займатися сільським господарством.