Прес-центр15 серпня 2018, 13:08

Впровадження в дію Урядових програм підтримки аграрного сектору

Департаментом агропромислового розвитку облдержадміністрації розпочато другий цикл виїзних нарад по територіям щодо впровадження в дію Урядових програм підтримки аграрного сектору.

Перша нарада відбулася в Троїцькому районі. В ній взяли участь представники фермерських господарств, переробні підприємства, голови сільських і селищних рад та зацікавлені мешканці району. В ході наради директором Департаментом Ларисою Бичковою проведено роз’яснювальну роботу щодо фінансової підтримки розвитку фермерських господарств району відповідно до державнихта обласних програм. Так на сьогодні за програмами підтримки аграріям вже компенсовано коштів на суму 16 млн 443 тис. грн. Маємо сподівання, що наша робота і у подальшому принесе ще більш значні результати та допоможе підтримати аграріів.

В рамках виїзної наради Директор Департаменту відвідала ТОВ «Агро Кепітал Груп ЛТД», ТОВ «Троїцький маслопресовий завод», ЗАТ «Троїцьке Агро».

Також побували на одному з провідних підприємств району ПСП «Агрофірма «Привілля», де ознайомились з потужностями та перспективними планами розвитку. Наразі там проводиться реконструкція цеху з виробництва м’ясних продуктів та будівництво міні молокозаводу за новітніми технологіями, відкриття якого планується приурочити до Дня працівників сільського господарства.

Завітали і до Троїцького історико-краєзнавчого музею «Витоки», де багато уваги приділено історії розвитку сільського господарства району.