Прес-центр9 лютого 2018, 09:02

Введення нового стандарту як шлях підвищення якості молока.

Введення нового стандарту як шлях підвищення якості молока. Це питання обговорено під час спільної наради з Асоціацією сільгосптоваровиробників Луганської області. У обговоренні взяли участь провідні молокопереробні підприємства ПрАТ «Біловодський маслоробний завод», ПАТ «Старобільський молокозавод», ПП «Продгрупсервіс» та малого бізнесу ФОП Ткаченко з виробництва молочних продуктів та пункти заготівлі молока.

На сьогоднішній день в області налічується 11466 домогосподарств населення, які утримують  18167 голів корів і виробляють понад 73 % молока виробленого в Луганській області. Наразі молоко, вироблене в господарствах населення, вважається другим ґатунком і по якості не відповідає вимогам держстандарту України. З метою покращення якості молока в домогосподарствах населення Департаментом агропромислового розвитку облдержадміністрації розроблена Програма розвитку та підтримки АПК Луганської області на 2017-2020 роки яка направлена на підтримку домогосподарств населення в яких утримується понад 3 корови (359 таких господарств) через відшкодування вартості витрат на закупівлю установок індивідуального доїння.

Враховуючи державну підтримки великими молокозаводами розглядається питання встановлення дрібних пунктів охолодження молока з проведенням експрес-аналізу якості на місцях. Це дасть змогу скоротити логістичні затрати, підвищити закупівельну ціну на молоко та створить нові робочі місця в селах.