Прес-центр26 вересня 2023, 08:09

Артем Лисогор: продовжуємо забезпечувати жителів звільнених сіл усім необхідним до зими

«Вже втретє за вересень поетапно доставляємо мешканцям Красноріченської громади металеві печі, аби люди змогли взимку бути в теплі. Учора роздали їх ще для восьми домоволодінь у Невському. А також забезпечили місцеве населення 34 аптечками», - повідомив очільник Луганщини Артем Лисогор.

Втім, безпекова ситуація в населеному пункті залишається важкою. Ворог бив по Невському з авіації та артилерії. За добу зафіксовано сім вибухів.

Також авіаційні нальоти росіяни здійснили на Надію, Новоєгорівку та Білогорівку. Крім того, Білогорівка витримала артилерійські удари.

Противник продовжує зазнавати значних втрат. Так в центральній міській лікарні Первомайська облаштовано шпиталь, де на лікуванні знаходяться понад 200 військовослужбовців російських окупаційних військ.

Шантажують батьків – росіяни почали погрожувати жителям окупованих територій зменшенням виплат по догляду за дитиною у разі, якщо остання не отримала паспорт рф по досягненні 14-річного віку.

При тому виплати будуть переглядатися у бік зниження аж до скасування нарахування соціальної допомоги, якщо вимогу паспортизації буде проігноровано.