Прес-центр5 жовтня 2023, 08:10

Артем Лисогор: з Макіївки евакуювали чотирьох жителів, росіяни ще сім разів намагалися піти в прорив поблизу цього села, там зазнали руйнації три домоволодіння

«З-під обстрілів до Краматорська вчора наші поліцейські допомогли виїхати чотирьом мешканцям Макіївки. Це 84-річна та 59-річна жінки, а також 74-річні чоловік та жінка. Дехто поїде до родичів, іншим з усіх питань допомагає Красноріченська військова адміністрація, – каже очільник регіону Артем Лисогор 5 жовтня зранку. – Вже декілька днів поспіль росіяни шукають слабке місце в нашій обороні якраз поблизу Макіївки. Українські військові відбивають усі атаки ворога. Так, позавчора – одинадцять, вчора – ще сім. Нищать й особовий склад росіян, й їхні танки».

Тож, залишатися в селі вкрай небезпечно, – підкреслює Артем Лисогор.

Днями там зазнали руйнацій три будинки та сільськогосподарська техніка господарів. На щастя, люди не постраждали.

«Макіївка, разом із Невським та Білогорівкою, потерпає від щоденних артилерійських та мінометних обстрілів росіян. Ворогу байдуже на цивільних та їхні домівки. Він не зупиняється ні перед чим. Тож, не слід нехтувати можливістю убезпечити власне життя. Поліцейські та співробітники місцевої військової адміністрації постійно вмовляють людей виїхати», – наголошує начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор.

Тим, хто залишився в деокупованих населених пунктах, вчора завезли та роздали 500 буханок хліба.

Слід також додати, що авіаційних ударів упродовж доби зазнали Куземівка, Новоселівське та Білогорівка.