Прес-центр23 вересня 2023, 09:09

Артем Лисогор: жителі деокупованих сіл не витримують російських обстрілів і частіше погоджуються на евакуацію – за тиждень ми врятували п’ятьох осіб з Макіївки та Невського

Вчора вдалося евакуювати 59-річного чоловіка та 52-річну жінку з Невського. Також забажав виїхати 64-річний чоловік з Макіївки.

«У звільнених населених пунктах люди майже весь час перебувають в підвалах, ховаючись від чисельних обстрілів з боку російських окупантів. Ворог знає, що там залишається цивільне населення, але продовжує невпинно бити по селах, у тому числі скидаючи авіаційні бомби. Тільки за останні півтора тижні ми маємо двох загиблих – жінку та чоловіка з Невського та Макіївки відповідно. Ще одна жінка з Макіївки зазнала поранень, – поінформував очільник Луганщини Артем Лисогор. – Щоразу, коли до наших деокупованих сіл приїжджають поліцейські або волонтери, населення вмовляють евакуюватися. Втім, люди до останнього тримаються за власні домогосподарства. Але після того, як росіяни вбили двох їхніх односельчан, місцеві більш активно стали погоджуватися убезпечити себе. На цьому тижні ми допомогли виїхати двом літнім жінкам з Макіївки. А вчора – ще трьом людям з Невського та Макіївки. Усім охочим Красноріченська військова адміністрація допомагає з тимчасовим житлом, оформленням документів, надає продукти харчування та необхідні речі».