Прес-центр26 вересня 2008, 15:09

Семінар

З 22 по 26 вересня у Державному архіві Луганської області спільно з Луганським центром післядипломної освіти пройшов другий етап семінару-практикуму «Теоретично-практичні основи архівної справи» для начальників архівних відділів райдержадміністрацій та міських рад з питань архівної справи та діловодного забезпечення. Підвищення кваліфікації начальників архівних відділів райдержадміністрацій та міських рад розраховане на подальше вивчення основ законодавчої, нормативно-правової бази з питань архівної справи, удосконалення їх теоретичних та практичних знань і навичок.
У вступному слові директор Держархіву області Старовойтов М.М. ознайомив присутніх із програмою семінару та особисто перевірив відповідність ведення архівними відділами облікових документів до вимог Основних правил роботи державних архівів України.
Під час практичних занять начальники архівних відділів райдержадміністрацій та міських рад заповнювали облікові документи, ознайомились із Пам’яткою щодо основних вимог оформлення довідкового апарату, який представляється для розгляду членам експертно-перевірної комісії Державного архіву Луганської області та Інструкцією з обліку документів НАФ України у Державному архіві Луганської області.
На виконання рішення колегії Державного комітету архівів України від 24.06.2008 № 132 «Про стан виконання антикорупційного законодавства в державних архівних установах» слухачі семінару були ознайомлені із законодавством про боротьбу з корупцією.