Прес-центр3 жовтня 2008, 08:10

Відкриття Трудового архіву

2 жовтня 2008 року директор Державного архіву Луганської області Старовойтов М.М. прийняв участь в урочистому мітингу, присвяченому відкриттю комунального закладу «Трудовий архів м. Первомайська». У своєму виступі директор Держархіву зазначив, що виконуючи розпорядження Президента України від 13.04.2005 № 957 «Про невідкладні заходи щодо збереження національних архівних цінностей України», влада міста Первомайська поповнила мережу трудових архівів Луганської області, що є значною подією не тільки для мешканців міста, але і громадян України. Старовойтов М.М. наголосив, що спільною метою архівних установ та державної влади є реалізація законних прав та інтересів громадян України.
У мітингу також взяв участь голова Первомайської міської ради Мозальов В.П., який підкреслив, що відкриття Трудового архіву присвячено 70-річчю створення Луганської області.
Разом з головою Первомайської міської ради Мозальовим В.П директор Держархіву Старовойтов М.М. перерізав червону стрічку в знак цієї визначної події.
 Під час робочої поїздки директор Держархіву Луганської області Старовойтов М.М. провів відкритий урок, в якому розповів учням 11 класу Первомайської багатопрофільної гімназії про трагічні події 1932-1933 років на Луганщині. Присутні хвилиною скорботи вшанували пам’ять жертв Голодомору  1932-1933 років. Директор Держархіву подарував учбовому закладу науково-документальне видання «Голодомор на Луганщині 1932-1933 рр. Документи. Аналіз. Коментарі» авторів Старовойтова М.М., Михайличенко В.В.
 Також директор Державного архіву Луганської області Старовойтов М.М. відвідав Свято-Миколаївський храм Української Православної церкви Московського патріархату.