Прес-центр4 квітня 2018, 11:04

Стан піддтоплень в області

 

В Луганськії області через різке потепління та опади у вигляді дощу, сталося швидке таїння снігу та льоду. Тала вода подекуди вийшла із берегів річок: Айдар, Деркул, Євсуг затопила низько профільні мости та автошляхи Луганської області, ускладнила сполучення між населеними пунктами.

Так 03.04.2018 року на 08:00  затопило дорогу та міст між смт Новопсков – с. Осинове, м. Старобільськ - с.Хворостянівка, м. Старобільськ - с. Балакирівка. Рівень води на затоплених мостах та дорогах складала 10-20 см. Біля небезпечних місць організували чергування, встановили пости, попереджувальні знаки, техніку та плавзасоби.

На 18:00 кількість затоплених доріг та мостів значно зросла, неможливо стало доїхати із м. Старобільськ до с.Хворостянівка, с.Титарівка, с.Новоселівка, с.Балакирівка, с.Проказино та с.Бутківка, рівень води на мостах був від 26 до 126 см. У Новопсковському р-ні затоплені мости біля с. Осинове, с. Закотне,  с. Лисогорівка рівень води складає 15-30 см, у Біловодському районі підтоплені два мости: по вул. Шевченко (25 см) та в с. Першотравневе (20 см) а в        с. Павленково по вул. Мира евакуйовано, до родичів,  три сім’ї .

Ситуація по затопленням, знаходиться під контролем служб райавтодорів, місцевих органів влади, Національної поліції, чергової служби управління з питань цивільного захисту Луганської облдержадміністрації та  Головного управління ДСНС України в Луганській області.