Прес-центр21 вересня 2015, 16:09

Діяльність центрів надання адміністративних послуг

Департаментом економічного розвитку, торгівлі, зовнішніх зносин  та зовнішньоекономічної діяльності було організовано та проведено (18.09.2015) обласну нараду на тему: «Діяльність центрів надання адміністративних послуг: стан, проблеми та перспективи».

У роботі наради взяли участь представники Департаменту, Управління Державної міграційної служби України у Луганській області, Головного управління Держгеокадастру у Луганській області, Головного територіального управління юстиції у Луганській області, заступники голів райдержадміністрацій та міських голів міст обласного значення і керівники центрів надання адміністративних послуг області.

Захід проходив під головуванням заступника директора  – начальника управління розвитку підприємництва та торгівлі Департаменту економічного розвитку, торгівлі, зовнішніх зносин  та зовнішньоекономічної діяльності Червонного Б.С.

          Головуючий  поінформував учасників наради про стан справ, які склалися у роботі центрів надання адміністративних послуг, визначив слабкі сторони їх роботи та поставив першочергові завдання, які необхідно реалізувати на місцях.

Єлісєєва О.О. – начальник відділу адміністративних послуг Сєвєродонецької міської ради поділилася з колегами досвідом роботи Сєвєродонецького центру надання адміністративних послуг, який на сьогодні виконує функції обласного.

Заступник голови Старобільської райдержадміністрації Григоренко О.О. поінформувала учасників наради про недавнє відкриття, завдяки  Німецькому товариству міжнародного співробітництва, нового приміщення центру надання адміністративних послуг.

Про технічну допомогу центрам надання адміністративних послуг в Луганській області від Німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ розповів Муратов О.В. – експерт проекту «Реформа управління на сході України» (у 2014 році).

Кубраков В.М. – начальник  відділу з питань громадянства, реєстрації та роботи з громадянами з тимчасово окупованої території України Управління Державної міграційної служби України у Луганській області поінформував учасників заходу про виконання Закону України «Про адміністративні послуги» та розпорядження Кабінету Міністрів України від 16.05.2014 № 523-р «Деякі питання надання адміністративних послуг органів виконавчої влади через центри надання адміністративних послуг».

Про надання адміністративних послуг територіальними органами Держгеокадастру у Луганській області через центри надання адміністративних послуг, проблемні питання та подальші перспективи взаємодії розповіла Cушкова М.Д. – головний спеціаліст юридичного сектору Головного управління Держгеокадастру у Луганській області.

Стельмах Е.Б. – заступник начальника Головного територіального управління юстиції у Луганській області – начальник Управління державної реєстрації поінформувала учасників наради про передачу на місцевий рівень повноважень  з  державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, а також реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень.

Виступи доповідачів постійно супроводжувалися питаннями та коментарами учасників наради.

За результатами роботи наради прийнято рішення про спільну розробку пропозицій щодо вирішення проблемних питань, які склалися в роботі центрів надання адміністративних послуг, та направлення їх до центральних органів влади.