Прес-центр17 вересня 2015, 08:09

До уваги підприємців та внутрішньо переміщених осіб м. Сєвєродонецька

У серпні 2015 року у м. Сєвєродонецьку розпочався Проект: «НАВЧАЄМОСЬ ДІЯТИ СПІЛЬНО», який підтримується Міжнародним фондом «Відродження», Національною Координаційною радою Програми ООН по населених пунктах (UN-Habitat) в Україні та Міністерством соціальної політики України.

Проект координує свою діяльність з Агентством ООН у справах біженців (УВКБ) в Україні та міжнародними організаціями - донорами країн-членів ООН та Європейського Союзу щодо залучення інвестицій та гуманітарної допомоги для внутрішніх переселенців м. Сєвєродонецька.

Одним з головних напрямків Проекту (серпень-жовтень 2015 року) є розробка Концепції Місцевої цільової програми: «Адаптація внутрішньо переміщених осіб у м. Северодонецьку на період 2016 - 2018 років» та надання практичної допомоги міській владі та підприємцям міста щодо залучення інвестицій до розвитку малих підприємств м. Сєвєродонецька, які беруть участь у створенні робочих місць для внутрішньо переміщених осіб із зони АТО, що тимчасово проживають у місті Сєвєродонецьку.

Умови участі у Проекті для малих підприємств та підприємців міста - учасників Муніципальної інвестиційної програми розвитку малого підприємництва м. Сєвєродонецька на 2016-2020 роки:

            

Сума коштів, яка може залучатися для реалізації проекту - до 200 тис. євро

            

Строк окупності проекту - до 5 років;

            

Відсоткова ставка - 0%

            

Проект орієнтований на діючі та новостворені підприємства міста;

            

Проект реалізується за механізмом державно-приватного партнерства;

            

Проект фінансується міжнародними фінансовими організаціями та приватними інвесторами.

            

Малим підприємствам-учасникам Проекту надається допомога у розширенні ринків збуту продукції, яка виробляється за інвестиційним проектом (у т.ч. СС).

            

Обов’язковою умовою участі у Проекті є створення/збереження робочих місць для внутрішньо переміщених осіб.

            

Початок фінансування заявлених проектів - I квартал 2016 року.

УВАГА! Підприємцям, які планують взяти участь у Муніципальній інвестиційній програмі розвитку малого підприємництва м. Сєвєродонецька на 2016-2020 роки, необхідно зареєструвати ЗАЯВКУ на організацію фінансування інвестиційного проекту на сайті Фонду «Україна-Хабітат» - www.fund.habitat.org.ua.

Інформація щодо подальшої участі у Проекті буде надіслана підприємцям на електронну пошту вказану при реєстрації ЗАЯВКИ на організацію фінансування інвестиційного проекту.

Інформаційна підтримка Проекту: міський центр зайнятості - Гладких Юрій Миколайович та управління економічного розвитку Сєвєродонецького міськвиконкому - Колєснік Наталія Стефанівна.

Медіа підтримка Проекту:  Кризовий медіа-центр «Сіверський Донець» - Олена Ніжельська.