Прес-центр21 травня 2018, 10:05

Грант на підтримку аграрного розвитку від USAID (Донецька та Луганська обл.)

Проект «Програма підтримки аграрного і сільського розвитку в Україні» (далі – проект «Агросільрозвиток»), що здійснюється компанією «Кімонікс Інтернешнл Інк», запрошує подавати заявки на одержання грантів для інвестування у діяльність, яка спрямована на збільшення доданої вартості у плодоовочевому та м’ясомолочному секторах Донецької та Луганської областей, впровадження нових технологій післяврожайної обробки та переробки продукції, впровадження міжнародних стандартів якості та безпечності сільськогосподарської продукції, розширення ринків її збуту.

Метою даної грантової програми є диверсифікація виробництва, оптимізація ланцюгів доданої вартості, розширення ринків збуту та збільшення доданої вартості продукції малого та середнього підприємництва та сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів, що працюють на контрольованій Урядом України території Донецької та Луганської областей.

Кошти, одержані як грант повинні використовуватися для закупівлі нового обладнання, як приклад, для впровадження нових технологій та модернізації інфраструктури післяврожайної обробки (сортування, пакування, зберігання, охолодження, тощо), переробки (сушіння, засолювання, консервування, пастеризації, виробництво м'ясо-молочної продукції, тощо) сільськогосподарської продукції, в тому числі для забезпечення вимог міжнародних стандартів якості та її безпечності (стандарти Global GAP, HACCP, інші).

Очікується, що сума кожного гранту буде орієнтовно в діапазоні від одного до трьох мільйонів гривень. Остаточна сума гранту буде залежати від грантової діяльності та результатів переговорів. Вона буде визначена на основі кошторису, розробленого заявником для виконання запропонованого проекту з урахуванням фактичної спроможності заявника та потенційного ефекту від провадження діяльності, що фінансуватиметься за рахунок коштів гранту. Крайній термін подачі заявки – 06.06.2018, приблизна дата початку присудження грантів – 20.06.2018. Очікується, що термін дії грантової угоди не перевищуватиме 12 місяців.

Докладніше з умовами отримання грантів у рамках цього конкурсу, критеріями відбору заявок можна ознайомитися на сайті «Ресурсний центр Гурт» (розділ «Гранти») за посиланням https://gurt.org.ua/news/grants/45299/.

Зразок заявки (технічна пропозиція, бюджет і супровідні документи) розміщено на сайті. Питання можна надсилати на ім’я керівника відділу грантів і контрактів Володимира Наконечного, на електронну адресу: grants@ukraineards.com. На прохання заявників проект «Агросільрозвиток» допомагатиме заявникам зрозуміти процедуру подання заявок і може надати консультацію щодо підготовки заявки.