Прес-центр22 березня 2016, 14:03

Інформація щодо підсумків економічного форуму «ЛУГАНСЬКА ОБЛАСТЬ: перспективи розвитку, виклики та можливості».

     В рамках економічного форуму «Луганська область: перспективи розвитку, виклики та можливості» (м. Київ, 15 березня 2016 року) Луганська обласна державна адміністрація представила тематичні інфраструктурно - інвестиційні майданчики за основними напрямками відновлення та розбудови регіону:

     · «Відновлення інфраструктури автодоріг»,

     · «Розвиток інфраструктури та енергозбереження»,

     · «Відбудова соціальної та житлової інфраструктури».

     · «Інформатизація місцевих органів влади»

     Департаментом економічного розвитку, торгівлі та туризму облдержадміністрації запропоновано до уваги керівників проектів міжнародної технічної допомоги Генеральний план відбудови інфраструктури населених пунктів Луганської області.

     Департаментом регіонального розвитку, промисловості, інфраструктури та енергозбереження облдержадміністрації презентовано проекти дорожнього будівництва у Луганської області на 2016-2019 роки (Проект «Кільце життя», тощо), метою яких є відновлення і організація утримання в належному технічному стані та розвиток мережі автомобільних доріг загального користування, мостів та штучних споруд, створення умов для безперебійного та безпечного руху автотранспорту на них. Також було презентовано програму теплової санації будинків гуманітарної та соціальної спрямованості.

     В рамках представлення зазначених проектів розвитку проведено переговори з німецькою фірмою INTERCON щодо генеральної реконструкції автодороги Кремінна-Горське протяжністю 7,2 км.  За результатами досягнуто домовленостей щодо залучення німецької фірми до проведення ремонтних робіт, зокрема, поставка до області повної комплектації техніки та матеріалів, а також навчання спеціалістів.

     Департаментом будівництва, архітектури та містобудування облдержадміністрації запропоновано проекти добудови об'єктів незавершеного будівництва або реконструкції наявних об’єктів, будівництва нового житла для забезпечення житлом державних службовців за рахунок будівництва нового житла.