Прес-центр1 березня 2018, 17:03

Луганщина розвиває внутрішній туризм в регіоні

01 березня 2018 року відбулась робоча зустріч з питань розвитку внутрішнього туризму в регіоні, позиціонування туристично-рекреаційного потенціалу Луганської області, в якій взяли участь представники Департаменту економічного розвитку, торгівлі та туризму Луганської обласної державної адміністрації, представники комунальних закладів позашкільної роботи, діяльність яких пов’язана з туристичною сферою та туристично-інформаційного центру м.Сєвєродонецька.

Учасниками зустрічі акцентовано увагу на необхідності розвитку внутрішнього туризму в регіоні, що на сьогодні є актуальним та має забезпечити не лише позитивний туристичний імідж регіону, розвиток інфраструктури, а й створити нові робочі місця для населення.

Під час зустрічі обговорювалися питання щодо зміцнення туристичного іміджу Луганщини та його позиціонування, проблемні питання, які наразі існують у туристичній сфері та шляхи їх вирішення, залучення інвестицій тощо.

В позитивному сенсі учасниками зустрічі вказано про рекреаційний потенціал, значну кількість в регіоні об’єктів показу, музеїв, їх доступність для туристів різних категорій. Впровадження туристичних маршрутів, різноманітних заходів,  фестивалів надасть можливість залучити більшу кількість туристів на територію області. Однак, занепокоєння викликає можливість розміщення туристичних груп.

Присутні визначили за необхідне об’єднати спільні зусилля з метою виведення туристичної сфери регіону на новий якісний рівень.